Ανακαλύπτουμε, εξελίσσουμε και παραδίδουμε

Για περίπου 100 χρόνια μεταφράζουμε τις ανικανοποίητες ιατρικές ανάγκες των ατόμων που ζουν με κάποια χρόνια πάθηση, σε καινοτόμα φάρμακα και συστήματα χορήγησης, όπως τα στυλό ινσουλίνης.

Σήμερα, οι αγωγές μας ωφελούν εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν με σακχαρώδη

διαβήτη, παχυσαρκία και σπάνιες ενδοκρινικές παθήσεις και παθήσεις του αίματος.

Από τα εργαστήρια στο εργοστάσιο, ανακαλύπτουμε και εξελίσσουμε καινοτόμα βιολογικά φάρμακα και τα κάνουμε προσβάσιμα σε ασθενείς σε όλο τον κόσμο.

Εστιάζουμε στις σοβαρές χρόνιες παθήσεις, οι οποίες επηρεάζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους και συγκαταλέγονται στις πιο επείγουσες ιατρικές προκλήσεις παγκοσμίως.

Συνδυάζοντας την καινοτομία με την εμπορική αριστεία, αντλούμε γνώση από τους ασθενείς και συνεργάτες μας, ώστε να μετατρέψουμε τις δυνατές ιδέες σε φάρμακα που σώζουν ζωές και φάρμακα πρόληψης.

Επενδύουμε μακροχρόνια σε καινούργιες αγωγές και τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των θεραπειών με βλαστοκύτταρα, για τη συνεχή πρόοδο της ανάπτυξης των ιατρικών συσκευών και των ψηφιακών ιατρικών λύσεων.

Όταν ένα άτομο ζει με κάποια χρόνια πάθηση και δε λαμβάνει κατάλληλη φροντίδα, ή δε λαμβάνει καθόλου φροντίδα, διατρέχει τον κίνδυνο ανάπτυξης επιπλοκών της πάθησης αυτής. Στην περίπτωση του σακχαρώδη διαβήτη, αυτές μπορεί να είναι ο νευροπάθεια, η αμφιβληστροειδοπάθεια και, σε κάποιες περιπτώσεις οι επιπλοκές μπορεί να είναι σοβαρές.

Οι ευάλωτες κοινότητες και οι χώρες χαμηλού εισοδήματος συνήθως πλήττονται περισσότερο. Το κόστος και η πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη μπορεί να αποτελέσουν μεγάλο βάρος για τα ίδια τα άτομα, τις οικογένειες τους, ακόμα και τις κοινωνίες τους.

Ο μακροχρόνιος στόχος μας είναι να παρέχουμε πρόσβαση σε προσιτές αγωγές για το σακχαρώδη διαβήτη για τους ευάλωτους ασθενείς κάθε χώρας, ειδικά για τα παιδιά που ζουν με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 σε αναπτυσσόμενες χώρες, και που ελλείψει φροντίδας και φάρμακων ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωποι με τις σοβαρές επιπλοκές της νόσου.

Επενδύουμε, επίσης, στην πρόληψη των χρόνιων ασθενειών. Στόχος μας είναι να αποτρέψουμε 100 εκατομμύρια άτομα από την εκδήλωση σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 μέχρι το 2045.

Δείτε πως θα νικήσουμε το σακχαρώδη διαβήτη.

Ο Raghu Ramaswamy και η Riyanka Dixit, Novo Nordisk Ινδίας.