Η νίκη απέναντι στο σακχαρώδη διαβήτη είναι η κύρια κοινωνική ευθύνη μας.

Η στρατηγική μας κοινωνικής ευθύνης εισάγει δύο μακροπρόθεσμους στόχους σε τρεις τομείς, βασικούς για τη βελτίωση της ατομικής και δημόσιας υγείας:

  • Να αποτρέψουμε την άνοδο του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και της παχυσαρκίας.
  • Να παρέχουμε πρόσβαση σε προσιτή περίθαλψη για τους ευάλωτους ασθενείς σε κάθε χώρα.
  • Να οδηγήσουμε την καινοτομία για τη βελτίωση της ζωής.

Σήμερα, ένας στους έντεκα ανθρώπους παγκοσμίως έχει διαβήτη, μία αναλογία που προβλέπεται να αυξηθεί σε έναν στους εννέα έως το 2045, εάν δε ληφθεί δράση.

Ο σακχαρώδης διαβήτης προσθέτει ένα μεγάλο βάρος στα ιατροφαρμακευτικά συστήματα και έχουμε δεσμευτεί να δουλεύουμε με τις αρχές υγείας και άλλους συνεργάτες στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, ώστε να προλάβουμε και να αντιμετωπίσουμε την ασθένεια.

Κανένα παιδί δεν πρέπει να πεθαίνει από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1

Επεκτείναμε το πρόγραμμα Αλλάζουμε το Διαβήτη® για Παιδιά για να φτάσουμε τα 100.000 παιδιά μέχρι το 2030. Ήδη, το πρόγραμμα μας έχει βοηθήσει πάνω από 25.000 παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 να έχουν πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα και φάρμακευτική αγωγή ζωτικής σημασίας, σε περιβάλλοντα με χαμηλούς πόρους.

Προσιτή ανθρώπινη ινσουλίνη σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος

Μειώσαμε την τιμή της ανθρώπινης ινσουλίνης από 4 δολάρια Η.Π.Α. σε 3 δολάρια Η.Π.Α. ανά φιαλίδιο, σε 76 χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Αυτή είναι μια σημαντική επέκταση για τη Δέσμευση στην Πρόσβαση στην Ινσουλίνη για ενίσχυση των προσπαθειών μας να φτάσουμε τους πιο ευάλωτους ανθρώπους με χαμηλού κόστους ινσουλίνη.

Βελτιωμένη φροντίδα για ευάλωτους πληθυσμούς

Επεκτείνουμε το πρόγραμμα μας Συνεργασία για Αλλαγή με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και το δανέζικο Ερυθρό Σταυρό μέχρι το 2023, και το στηρίζουμε με δωρεά ύψους 15 εκατομμυρίων δανέζικων κορόνων. Μέσα από τις κοινές μας προσπάθειες, το πρόγραμμα βοηθά τις πιο ευάλωτες ομάδες ασθενών σε περιόδους ανθρωπιστικών κρίσεων.