Είμαστε μια παγκόσμια φαρμακευτική εταιρία, που ιδρύθηκε το 1923 και η έδρα της είναι λίγο έξω από τη Κοπεγχάγη, στη Δανία.

Σκοπός μας είναι να οδηγήσουμε την αλλαγή για να νικήσουμε το σακχαρώδη διαβήτη και άλλες σοβαρές χρόνιες παθήσεις, όπως η παχυσαρκία και σπάνιες ενδοκρινολογικές παθήσεις και παθήσεις του αίματος.

Αυτό το κάνουμε μέσω επιστημονικών καινοτομιών, διευρύνοντας την πρόσβαση των φαρμάκων μας και δουλεύοντας για την πρόληψη και την τελική θεραπεία των παθήσεων με τις οποίες ασχολούμαστε.

Απασχολούμε περισσότερα από 64.000 άτομα σε 80 γραφεία σε όλο τον κόσμο και διαθέτουμε τα προϊόντα μας στις αγορές 170 χωρών.

Είμαστε περήφανα μια φαρμακευτική εταιρία ενωμένη υπό ένα κοινό σκοπό: να ανακαλύπτουμε καλύτερες φαρμακευτικές αγωγές για τα άτομα που ζουν με κάποια σοβαρή χρόνια πάθηση.

Ο κλάδος μας είναι δυναμικός. Η επιστημονική κατανόηση των ασθενειών αλλά και των ανθρώπων που ζουν με αυτές, βελτιώνεται κάθε μέρα. Αυτό αποτελεί συνεχή υπενθύμιση ότι οι δράσεις που μας έχουν φέρει μέχρι αυτό το σημείο σήμερα, δε θα λειτουργήσουν απαραίτητα επιτυχώς και στο μέλλον.

Σαν εργοδότες, αναγνωρίζουμε την ανάγκη να ενστερνιστούμε τον πειραματισμό και να παλέψουμε για τη διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση, ώστε να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις διασφαλίζοντας ότι έχουν ληφθεί υπ’ όψιν πολλές παράμετροι.

Μαζί, αλλάζουμε ζωές.

Δε θα αφήσουμε να οριστεί η επιτυχία της εταιρείας μας από τη σταθερή άνοδο του αριθμού των ατόμων που ζουν με σοβαρές χρόνιες παθήσεις, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 και η παχυσαρκία.

Δεν είναι ευχάριστο για εμάς να βλέπουμε τον πόνο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα που ζουν με κάποια χρόνια πάθηση. Σε μερικές χώρες, το οικονομικό βάρος της παροχής ή πρόσβασης στην ιατρική περίθαλψη βάζει τους ανθρώπους σε κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές στην υγεία τους.

Δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε τις κοινωνίες να νικήσουν το σακχαρώδη διαβήτη, και η στρατηγική μας είναι ξεκάθαρη - επιτάχυνση της πρόληψης του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και της παχυσαρκίας, και παροχή πρόσβασης σε προσιτή περίθαλψη για τους ευάλωτους ασθενείς κάθε χώρας.

Η επιτυχία μας θα καθοριστεί από τις λύσεις που βρίσκουμε και την υγεία και ευεξία των ατόμων που επωφελούνται από αυτές.

Μάθετε περισσότερα για τη στρατηγική μας για τη νίκη απέναντι στο σακχαρώδη διαβήτη

Είμαστε η πρώτη φαρμακευτική εταιρία που χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε όλες τις παραγωγικές μονάδες παγκοσμίως. Είμαστε πολύ περήφανοι αλλά και εμπνευσμένοι να πάμε ακόμα παραπέρα.

Με τη στρατηγική μας Circular for Zero, ξεκινάμε το ταξίδι για την επίτευξη μηδενικής περιβαλλοντικής επιβάρυνσης σε όλες τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες.

Θα συνεργαστούμε με προμηθευτές με ανάλογες δράσεις για τη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα μας, τη εκμηδένιση των εκπομπών CO2 από όλες τις λειτουργίες και τα μέσα μεταφοράς μας και την επίλυση του ζητήματος με τα απόβλητα του τέλους ζωής των προϊόντων, ώστε να εξαλείψουμε τα απόβλητα.

Ακολουθήστε το ταξίδι μας για την επίτευξη μηδενικής επιβάρυνσης

Δουλεύουμε σε στενή συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια και εταιρίες βιοτεχνολογίας σε όλο τον κόσμο για να επιταχύνουμε την ανακάλυψη νέων φαρμάκων.

Ψάχνουμε συνέχεια νέους συνεργάτες, με τους οποίους μοιραζόμαστε αλληλοσυμπληρούμενες ικανότητες και αμοιβαία συμφέροντα, και μοιραζόμαστε ανοικτά καινοτόμα ανάλογα πεπτιδίων και πρωτεϊνών, και αντισώματα για προκλινική έρευνα.

Προσφέρουμε εύκολη και ελεύθερη πρόσβαση σε επιλεγμένες, υψηλής ποιότητας και σαφώς χαρακτηρισμένες συνθέσεις, σε φιλοπερίεργους και παθιασμένους επιστήμονες από όλο τον κόσμο. 

Η ιστορία μας ξεκινά το 1923, όταν δύο μικρές δανέζικες εταιρίες ξεκίνησαν την παραγωγή του επαναστατικού φαρμάκου της ινσουλίνης, ένα καινούργιο φάρμακο που είχε μόλις ανακαλυφθεί από δύο Καναδούς επιστήμονες.

Όταν τελικά αποφάσισαν να συγχωνευθούν το 1989, δημιούργησαν τη Novo Nordisk, μια εταιρία που έχει επεκταθεί ραγδαία από τότε με ηγετική θέση στη φροντίδα του σακχαρώδη διαβήτη, της παχυσαρκίας, της αιμορροφιλίας και της θεραπείας αυξητικής ορμόνης.

Ο Τρόπος Διοίκησης της Novo Nordisk Way είναι μια σειρά κατευθυντήριων αρχών, η οποία στηρίζει κάθε απόφαση που παίρνουμε. Περιγράφει ποιοι είμαστε, πως δουλεύουμε και τι θέλουμε να πετύχουμε, και θέτει μια ξεκάθαρη κατεύθυνση για την εταιρία και τους εργαζομένους. Τέλος, είναι μια υπόσχεση που δίνουμε ο ένας στον άλλον- και σε εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως, οι οποίοι βασίζονται στα προϊόντα μας για να έχουν μια υγιή και γεμάτη ζωή.

Το 1923, οι Δανοί ιδρυτές της εταιρίας χάραξαν ένα δρόμο για να αλλάξουν το σακχαρώδη διαβήτη. Σήμερα, είμαστε χιλιάδες οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο με το πάθος, τις ικανότητες και

τη δέσμευση να οδηγήσουμε αυτή την αλλαγή για να νικήσουμε το διαβήτη και άλλες σοβαρές, χρόνιες παθήσεις. Σκοπός μας είναι να είμαστε οι κορυφαίοι σε όλους τους τύπους παθήσεων που δραστηριοποιούμαστε.

  • Η βασική μας συνεισφορά είναι να ανακαλύψουμε και να εξελίξουμε καινοτόμα βιολογικά φάρμακα και να τα κάνουμε προσιτά σε ασθενείς σε όλο τον κόσμο.
  • Η διεύρυνση της επιχείρησης μας και η παράδοση ανταγωνιστικών οικονομικών αποτελεσμάτων μας επιτρέπουν να βοηθήσουμε τους ασθενείς να ζουν πιο ποιοτικά, να προσφέρουμε μια ελκυστική ανταμοιβή στους μετόχους μας και να συμβάλλουμε στις κοινότητες μας.
  • Η εταιρική μας φιλοσοφία είναι η ισορροπία οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών παραγόντων και την αποκαλούμε «Το τριπλό όφελος».
  • Είμαστε ανοικτοί και ειλικρινείς, φιλόδοξοι και υπεύθυνοι, και φερόμαστε σε όλους με σεβασμό.
  • Προσφέρουμε ευκαιρίες στους ανθρώπους μας, ώστε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους.
  • Δε συμβιβαζόμαστε ποτέ σε θέματα ποιότητας και επαγγελματικής ηθικής.

Κάθε μέρα πρέπει να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις, έχοντας πάντα στο μυαλό μας τι είναι καλύτερο για τους ασθενείς, τους εργαζόμενους και τους μετόχους μας μακροπρόθεσμα.

Είναι ο τρόπος μας. Είναι ο Τρόπος Διοίκησης της Novo Nordisk.

Μάθετε περισσότερα για την εργασία στη Novo Nordisk.