Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι χρόνιες παθήσεις, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 και η παχυσαρκία γνωρίζουν άνοδο τις τελευταίες δεκαετίες.

Η αδράνεια στο κομμάτι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες δαπάνες στην περίθαλψη. Εάν δε γίνει τίποτα για την πρόληψη χρόνιων παθήσεων, σημαίνει ότι δεν ανταποκρινόμαστε στις αξίες μας ως εταιρεία και δεν ηγούμαστε μιας βιώσιμης επιχείρησης.

Υπάρχουν, όμως, τομείς που οι δράσεις πρόληψης μπορεί να έχουν θετικό αποτέλεσμα. Η άνοδος της αστικοποίησης, οι κοινωνικοοικονομικές ανισότητες, το καθιστικό μοντέλο ζωής και η κακή διατροφή είναι οι κύριοι λόγοι που όλο και περισσότερα άτομα διαγιγνώσκονται με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και παχυσαρκία.

Σκοπός μας είναι να μειώσουμε την αύξηση της εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και της παχυσαρκίας και το μέσο για να επιτευχθεί αυτό είναι η πρόληψη.

Συνεχίστε την ανάγνωση και δείτε πως εργαζόμαστε για την πρόληψη των χρόνιων παθήσεων.

Δύο στους τρείς ανθρώπους που ζουν με διαβήτη τύπου 2 μένουν σε πόλεις. Ο τρόπος που οι αστικές περιοχές είναι σχεδιασμένες, κτισμένες και λειτουργούν αλλάζει τον τρόπο ζωής και, σε κάποιες περιπτώσεις, αυξάνει την ευπάθεια στο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Εφηύραμε τον όρο «αστικός διαβήτης» ως έναν τρόπο να εστιάσουμε στον παράγοντα κινδύνου που είναι εγγενής στις πόλεις, μαζί με το University College London και το Steno Diabetes Center Copenhagen. Μαζί με τα παραπάνω λανσάραμε μία παγκόσμια συνεργασία με την ονομασία «Cities Changing Diabetes».

Σε περισσότερες από 40 πόλεις παγκοσμίως, εγείρουμε την προσοχή για το σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2, ως ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας των πόλεων. Δουλεύουμε με περισσότερους από 150 συνεργάτες για τη βελτίωση της έρευνας και την ενημέρωση των αρχών για το σχεδιασμό παρεμβάσεων που προσφέρουν ουσιαστική επίδραση στην πρώτη γραμμή της ασθένειας.

Για να μάθετε περισσότερα για τη μάχη μας κατά του αστικού σακχαρώδη διαβήτη, επισκεφθείτε το Cities Changing Diabetes.

39 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως κάτω των πέντε χρονών είναι υπέρβαρα, διατρέχοντας κίνδυνο για πρώιμη εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 καθώς και προδιάθεση για παχυσαρκία στην ενήλικη ζωή.

Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσουν προκλήσεις στην καθημερινότητά τους και εμπόδια στην επίτευξη μελλοντικών τους στόχων. Το να είσαι υπέρβαρος μπορεί να επιφέρει κοινωνικό στιγματισμό, μειωμένη κοινωνικοποίηση, συναισθηματικές δυσκολίες και σε κάποιες περιπτώσεις, χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο.

Δουλεύουμε μαζί με τη UNICEF για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας. Ξεκινώντας από το Μεξικό και την Κολομβία, η συνεργασία έχεις ως στόχο να «αλλάξει τη νοοτροπία» σχετικά με την πρόληψη της παχυσαρκίας, εστιάζοντας σε γενικότερες κοινωνικές συνήθειες που αυξάνουν την παχυσαρκία και λιγότερο στην ατομική ευθύνη.

Πιστεύουμε ότι κάθε παιδί πρέπει να έχει την ευκαιρία να μεγαλώσει σωστά, σε έναν κόσμο που αλλάζει και να αναπτύξει όλες του τις δεξιότητες.

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο της UNICEF για να δείτε τις δράσεις για τη βελτίωση της κατάστασης της υγείας των παιδιών παγκοσμίως

  • A Moses et al. Illustrating the pivotal role of obesity as a driver of diabetes. [abstract]. In: 25th European Congress on Obesity; May 23–26, 2018; Vienna, Austria. Abstract T3P28