Εκ μέρους της Novo Nordisk Hellas, θα θέλαμε, σε συνέχεια προηγούμενης επικοινωνίας, να σας ενημερώσουμε για τις συνεχιζόμενες ελλείψεις του προϊόντος Ozempic® καθώς και κάποια προβλήματα διάθεσης που εμφανίζονται περιστασιακά με άλλα προϊόντα μας. Όλα τα προβλήματα διάθεσης που αντιμετωπίζουμε στη χώρα μας, δηλώνονται έγκαιρα, εντός των προκαθορισμένων προθεσμιών στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενη επικοινωνία, ενώ η Novo Nordisk παραδίδει περισσότερα προϊόντα από ποτέ, αντιμετωπίζουμε περιοδικές ελλείψεις Ozempic® FlexTouch® Saxenda® FlexTouch® και Tresiba® FlexTouch® σε πολλές χώρες. Αυτό οφείλεται στην υψηλότερη από την αναμενόμενη ζήτηση.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο, για να αποκαταστήσουμε την τροφοδοσία της αγοράς όσο το δυνατόν πιο ομαλά και να ελαχιστοποιήσουμε τις διακοπές εφοδιασμού.

Όσον αφορά στο Ozempic®, από τις αρχές Απριλίου, η συσκευασία του 1 mg δεν είναι διαθέσιμη από τη Novo Nordisk Hellas στην Ελλάδα, και αναμένεται να είναι ξανά διαθέσιμη στα τέλη Ιουλίου 2023.

Οι συσκευασίες των 0,25mg και 0,5mg διατίθενται κανονικά (κανονικά χαρακτηρίζουμε τα επίπεδα των ποσοτήτων που διατίθενται τους τελευταίους 2-3 μήνες, και ενδεχομένως κάπως αυξημένα) και δεν αναμένουμε κάποιο πρόβλημα στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Έχει έλθει σε γνώση μας ότι διατίθενται στην Ελληνική αγορά ποσότητες Ozempic® 0,5mg και 1,0mg που έχουν εισαχθεί από το ΙΦΕΤ, και θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

1.   Η Novo Nordisk Ελλάς αλλά και η Novo Nordisk γενικότερα δεν έχει καμία απολύτως σχέση ή γνώση για την εισαγωγή Ozempic® που έχει γίνει από το ΙΦΕΤ. Δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε οποιαδήποτε πληροφορία για τις ακριβείς ποσότητες και μορφές, για τις τιμές καθώς και για την προέλευση των σκευασμάτων. Κατόπιν τούτου για σχετική ενημέρωση θα πρέπει να απευθυνθείτε στο ΙΦΕΤ.

2.  Η Novo Nordisk Ελλάς διαθέτει το σκεύασμα Ozempic® στην Ελληνική αγορά σε τιμές παραγωγού με βάση το ισχύον Δελτίο Τιμών Φαρμάκων.

Πλέον όλων των ανωτέρω θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και για μια προσωρινή διακοπή διάθεσης της ινσουλίνης Tresiba® FlexTouch® 5x3ml η οποία θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου επανεκκινείται η διάθεση του προϊόντος Saxenda® FlexTouch® στην συσκευασία 3x3ml και λίγο αργότερα και η συσκευασία 5x3ml.

Ευελπιστούμε στην κατανόηση και τη συνεργασία σας στη διαχείριση της κατάστασης αυτής.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Με εκτίμηση,

Novo Nordisk Ελλάς

GR23NNG00026