Αλλάζοντας τον κόσμο του διαβήτη εδώ και 90 χρόνια

Σήμερα γνωρίζουμε ότι η Novo Nordisk έχει μια συναρπαστική ιστορία 90 ετών. Ξεκίνησε με την ίδρυση των δύο μικρών δανικών εταιρειών Nordisk Insulinlaboratorium και Novo Terapeutisk Laboratorium το 1923 και το 1925, αντιστοίχως. Οι δύο εταιρείες ξεκίνησαν την παραγωγή ενός επαναστατικού νέου φαρμάκου, της ινσουλίνης, που είχε μόλις ανακαλυφθεί από δύο Καναδούς επιστήμονες.

 

Αξιοποιώντας το παρελθόν με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Από την ίδρυσή τους, και οι δύο εταιρείες εστίαζαν στην ανάπτυξη προϊόντων για την ανακούφιση ασθενών με διαβήτη. Ανταγωνιζόμενες έντονα η μία την άλλη, οι εταιρείες αναδείχθηκαν ως δύο από τις καλύτερες εταιρείες στον κλάδο τους. Όταν αποφάσισαν τελικά να συγχωνευθούν το 1989, δημιούργησαν τη Novo Nordisk. Μια εταιρεία που έκτοτε αναπτύσσεται ταχύτατα και έχει κατακτήσει ηγετική θέση στην αντιμετώπιση του διαβήτη και της αιμορροφιλίας, τη θεραπεία διαταραχών της αυξητικής ορμόνης και τη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης.

Σήμερα, ο Τρόπος της Novo Nordisk αποδεικνύει την υπευθυνότητα της εταιρείας απέναντι στους ασθενείς, τους υπαλλήλους, τις τοπικές κοινωνίες και τους επενδυτές.

Στο μέλλον θα συνεχίσουμε να βασιζόμαστε στην κληρονομιά των ιδρυτών της Novo Nordisk και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίσουμε το διαβήτη. Η ιστορία μας μάς δείχνει ότι αυτό είναι δυνατό.

Οι ιδρυτές

 

Διαβάστε για τους ιδρυτές: August & Marie Krogh, Hans Christian Hagedorn, August Kongsted και Harald & Thorvald Pedersen.

Οι ιδρυτές